שאל את הרב - כללי

נפילה רוחנית

  • כ"ו תמוז התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב! אני נערה חרדית בת שבע-עשרה שנמצאת כעת בחופשה בח"ול. בשלושת השבועות האחרונים אני נופלת חזק ברוחניות, מהרבה בחינות-בכשרויות אני פחות מקפידה על מהודר בצניעות אני מתלבשת פחות טוב התפילות יבשות ובשעות מאוחרות, הכי עצוב שאחרי חודשים רבים מאוד שלא ראיתי סרטים ולא שמעתי מוזיקה בעייתית נפלתי חזק וראיתי המון סרטים גם כאלו שהבטחתי לעצמי שלא הראה יותר... ואני עוד נהניתי למרות שאני יודעת שזה אסור! ומאוד כל מיני בחינות שונות-ייחוד נגיעה בקרובים גאווה וכו אני מרגישה שהלב שלי אטום ואדיש לרוחניות ויהדות ומתלהב מחומריות, ממש לב מורעל... וזה מאכזב כי חשבתי שהרמה שאליה הגעתי לפני כן הייתה אמיתית וחזקה והינה פה אני מגלה שזה היה משהו זמני ומזוייף. מה לעשות כדי לתקן??? ולהיו טובה באמת?אני מרגישה אבודה! אסתי

תשובה

סליחה שלא עניתי עד עתה. האם השאלה אקטואלית עכשיו או שכבר הצלחת לחזור לעצמך?