שאל את הרב - כללי

אהבת יהודי

  • כ"ה תמוז התשע"ה

שאלה

שבוע טוב יש לי שתי שאלות בבקשה.. 1. כתוב לא תישא את שם השם לשווא אז למה בתנך כתוב גם בדו שיח בין אנשים שהם כביכול מדברים ביניהם ומזכירים את שם השם? 2. בתפילה בבוקר אנחנו אומרים שמצווה לאהוב כל יהודי באשר הוא עצם היותו יהודי צדיק או רשע.. אז בהקשר זה מה היחס לימח שמו וזכרו? והאם אם אני מקלל אותו אני עובר בזה איסור בגלל שהוא היה יהודי? תודה רבה

תשובה

לכבוד השואל,

1. "לשוא" פירוש, שלא להזכיר את שם השם בשבועה לשוא.

2. כפי שהבנתי, בחיי האדם יש מצוה לאהוב אפילו רשע כדי לנסות להחזירו בתשובה.

אחר שנפטר האדם, לא מצאנו שיש מצוה לאהוב אדם רשע.

בברכה,

רב נחום