חברה והשקפה

הבאת ילד כשיש קשיים בזוגיות

  • כ"ב תמוז התשע"ה

שאלה

יש לנו תינוקת מתוקה בת עשרה חודשים ואני ממש רוצה לנסות להכנס להריון עם עוד ילד... אני חושבת שבגיל שנתיים זה סביר שיהיה לה אח/ות קטן/נה הבעיה שיש לנו כל מיני קשיים בזוגיות, אנחנו מרבים לריב ולהתווכח ואין יום כמעט בלי כעסים... בעלי טוען שהמצב צריך להרגע קודם כי לפניכן טפשי להביא ילד ושרק חסר לו עכשיו גם הורמונים של הריון... אבל אני חושבת שזה לא נכון ואם נחכה עד שהמצב יהיה טוב גם הבת שלי יכולה להוות בת 4 בלי אח קטן באופק...וזה גם עלול להרים גבה או שתיים שאין עוד ילדים.. (אני חרדית) וגם שניראה לי שזה ממש טוב לילדים לגדול ביחד בהפרש לא גדול מידי ויש לי כוחות ואני צעירה ורעננה.... כרגע המצב שאני כועסת עליו שהוא לא מוכן להביא עוד ילדים ואני לא רוצה לקיים איתו חיי אישות בלי הסכמה שלו... אני לא מעוניינת לקחת כדורי מניעה וייתכן גם שזה אסור מבחינה הלכתית למנוע כשאני לא רוצה למנוע... אז בינתיים אנחנו רחוקים אחד מהשני וזה לא מוסיף לזוגיות שלנו.... מה לעשות? האם מותר לי להפסיק בלי ידיעתו את הכדורים? האם כדאי להביא ילד במצב זוגי לא יציב? האם מותר להמשיך לקחת כדורים כשאין רצוני למנוע?

תשובה

שלום וברכה

תקחי כעת גלולות או כל מניעה אחרת למשך חצי שנה לפחות. בזמן זה תלכו יחד לייעוץ זוגי ותבנו בעז"ה את וגיותכם אהבה ואחווה ושלום ותזכו לחיי אושר ועושר ולבנים ובני בנים העוסקים בתורה ומצוות מתוך שמחה ונחת רוח.