חברה והשקפה

האם ההתעקשות ראויה?

  • כ"ב תמוז התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, רבי נחמן מברסלב והחזון איש אמרו שלא טוב להתעקש עם בני אדם, לבקש פעם פעמיים שלוש ולא יותר.. והתעקשות טובה רק עם ה' כשרוצים לבקש דבר טוב מה' , אבל עם בני אדם לא צריך יותר מדי להתעקש, אז השאלה שלי היא כזאת.. האם בעניין התעקשות שאני מבקשת מחברה לבוא לשיעור תורה כבר כמה פעמים ומנסה לשכנע אותה ולפעמים בדרך כלל היא לא יכולה אני לא יודעת אם זה מתוך נימוס או באמת יצר הרע מנסה להפריע.. בקיצור, אני כל הזמן מתעקשת ומבקשת שתבוא לשיעור תורה, כמובן בדרך נעימה ולא בכפייה חלילה... פשוט שואלת אם היא רוצה לבוא ואם היא אומרת שהיא לא יכולה אז אני אומרת מקסימום פעם הבאה, וגם בפעם הבאה שואלת אותה עד שממש אני מרגישה חופרת וסתם מתעקשת על זה.. אבל בכל זאת זה שיעור תורה וזיכוי רבים.. ולגבי מה שהרבי נחמן מברסלב והחזון איש אמרו, כיצד עליי לנהוג ? להמשיך לשאול אותה אם היא רוצה לבוא לשיעור תורה? ושאלתי אותה אם אני חופרת לה ואם היא רוצה שאפסיק ואמרה שלא.. אך בכל זאת לא נעים לי לשאול כל פעם ולצפות לתשובה "לא".. מה לעשות הרב? תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

על זה לא דיבורו.

מצווה למשוך את האדם ככל האפשר ולנדנד לו בדרך נעימה שיבוא ללמוד תורה ולא להתייאש כלל וכלל.

ההתעקשות לא מומלצת רק בבקשות גשמיים בלבד.