שאל את הרב - כללי

פחד גדול

  • י"ט תמוז התשע"ה

שאלה

שלון רב, אני נשואה עם ילדים לא דתייה מסורה לדת אוהבת את ה' יתברך מאוד אוהבת להתפלל משתדלת להתלבש צנוע כמה שיותר אני צריכה לחשוש על חיי ועל חיי ילדיי ובעלי מפני המלחמה הגדולה גוג ומגוג שתהיה? האם לא נחיה? אני לא רוצה למות.

תשובה

לכבוד השואלת,

אשרייך שאת אוהבת את הקב"ה ומתפללת אליו.

כפי מה שלמדתי, תכלית מלחמת גוג ומגוג כלפי היהודים,  היא רק לעורר ישראל לתשובה.

לכן אם את אכן מרגישה שאכן אפשר לך או למשפחתך להוסיף יותר בתור קיום המצוות, אז יש לך להוסיף בהשתדלות כדי להגיע לידי שמירת כל גדרי ההלכה, שזהו רצונו יתברך;

אבל זה כן נוכל לומר, שמקובל אצלינו, שכל מי שמשתדל לקיים את כל ההלכות (או שהוא בדרך ומתלמד ומתרגל לקיים את כל ההלכת - שזהו בעצמו יכול להיחשב לו כאילו כבר קיימם) , והוא גם עשה תשובה על מה שלא שמר כהוגן מן העבר - אז אי אפשר שיארע לו שום רע (כל זמן שנזהר שלא ליכנס למקום סכנה).

ואז יוכל לחיות מבלי פחד על אף כל המסתובב שבעולם.

בברכה,

רב נחום