שאל את הרב - כללי

הורדת שם

  • י"ט תמוז התשע"ה

שאלה

שלום, שמי נועה, רווקה בת 38. בעקבות הרצאה של הרב זמיר ששמעתי דרך ה- VOD בנושא שמות, יש לי שאלה. לפני יותר מ- 10 שנים הוצאתי מה- ת.ז שלי את השם השני שהוריי נתנו לי. השם הוא נועה נעכא ואני החלטתי להישאר רק עם השם נועה. בעקבות ההרצאה, רציתי לדעת האם זה היה נכון לעשות (אף פעם לא הרגשתי נוח עם השם הזה ותמיד הייתי צריכה לתת הסבר). תודה.

תשובה

שלום וברכה

הוצאה מהתעודת זהות לא מבטלת את השם. תבקשי מהמשפחה הקרובה שימשיכו ויקראו לכם בשם הנוסף לפחות מפעם לפעם ובעז"ה נתפלל שיושפע עלייך שפע רוחני רב.