שאל את הרב - כללי

רחצה בחוף מעורב

  • י"ט תמוז התשע"ה

שאלה

אני נער בן 14 מתחזק נסעתי לחופשה באילת ואבא שלי רצה מאוד לקחת אותי לים לצלול(חוף מעורב אבל כמעט בלי אנשים) ולא רציתי לצער את אבא שלי ולהגיד לו שאני לא רוצה(ידעתי בוודאות שהוא יצטער מאוד). האם יש חטא בידי?

תשובה

לכבוד השואל,

נראה שעשית נכון, ואין הדבר נחשב כחטא.

וזה על פי המובא בילקוט יוסף (הל' כיבוד הורים פרק י):

"אם אביו עובר על איזה איסור במזיד, אף שיודע שהדין אסור, יש אומרים דבזה אין הבן צריך לומר לו מאומה. ואם יש סיכוי שאם יעיר לאביו בצורה מכובדת, אביו יקבל את התוכחה, יעיר לאביו בינו לבין אביו, כמו שיש מצוה להוכיח את החילוניים בימינו באופן שמקרב אותם ומראה להם את המתיקות שבשמירת התורה והמצוות. ולכן אם רואה את אביו מסתכל בקביעות בסרטי תועבה בטלויזיה, או בעיתונים חילוניים, ויכול להסביר לו בנחת עד כמה הדבר מזיק לנפש האדם, ואביו שומע אותו בכובד ראש, אין הכי נמי הנכון הוא שיעיר לאביו בצורה מכובדת להצילו מן החטא. אבל אם אביו אינו מבין שיש צד איסור בהסתכלות בטלויזיה, ולא יקבל ממנו, ימנע מלהוכיחו."

בברכה,

רב נחום