שאל את הרב - כללי

דירי חקלאות

  • י"ט תמוז התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב 1. האם מותר לי לקטוף פירות או עלי גפן מהגינה הציבורת שיש בישוב שלי. 2. צמחו קישואים מהזבל האורגני שנתנו לעץ לימון האם מותר לאכול מהם. 3יש ירקות שמזריעים את עצמם פחות מטפח אחד ליד השני האם מותר לאכול מהם תודה ציפי

תשובה

לכבוד השואלת,

1. אם הבנתי נכון והיישוב שלכם הם שומרי שמיטה, אז הרי כתוב בתורה שבשביעית הקרקע והפירות הם הפקר, ולכן כל הרוצה יכול לבוא ולקחת [כל שחנטו הפירות בשנה זו] (רצוי גם לברר אם יש חלוקת פירות במושב שמאורגן על ידי "אוצר בית דין").

2. אסור לאכול משום איסור ספיחין.

3. רוב הירקות יש בהם איסור ספיחין, ראי כאן:

http://www.daat.ac.il/daat/shmita/sikumim/shmita2014.pdf

בברכה,

רב נחום