שאל את הרב - כללי

פרה אדומה

  • י"ח תמוז התשע"ה

שאלה

שלום רב, קראתי שהגאולה יכולה לבוא כל רגע בהרף עין וכל חשיבה שאם אין תהליך תשובה גדול בעם או דברים כאלה ואחרים אז הגאולה לא יכולה לבוא- היא מוטעית. הוסבר לי למה, אך צריך שתהיה פרה אדומה מוכנה למלך המשיח, וכל עוד אין פרה כזו כשרה שנמצאה, איך המשיח יבוא? הרי הוא חייב לעשות פרה אדומה כשהוא מגיע? תודה מראש.

תשובה

לכבוד השואל,

"וכל חשיבה שאם אין תהליך תשובה גדול בעם או דברים כאלה ואחרים אז הגאולה לא יכולה לבוא- היא מוטעית."

- איפה קראת דבר כזה? נא להמציא לנו את מקור הדברים בחז"ל כדי שנוכל לבודקו.

הגמרא אומרת בפירוש, שמשיח יכול לבוא בתנאי שישראל עושים תשובה - ראה סנהדרין צח.

בברכה,

רב נחום