שאל את הרב - כללי

האם מותר לחתן וכלה לעלות לבית העלמין

  • י"ח תמוז התשע"ה

שאלה

שאלתי היא כזו: האם לחתן ולכלה אפשר כמה ימים אחרי החתונה לעלות לבית העלמין...מה הזמן שאפשר לעלות לבית העלמין לבקר קירבה ראשונה הזמן שאחרי החתונה...אני מתחתנת ב22 לפברואר ולאמא שלי ז"ל יש יום הולדת ב28 לפברואר כרגע אני בשנת אבל ואני יוצאת מהאבל חודש לפני החתונה אני חייבת לדעת את התשובה...תודה רבה מראש

תשובה

לכבוד השואלת,

מותר לחתן וכלה ללכת לבית העלמין כשיש צורך בדבר אפילו ביום אחרי החתונה; ובלבד שלא ילכו לבד - כי הם צריכים שמירה. (הם יכולים ללכת ביחד, ועל ידי כך, כל אחד מהם נעשה שומר לשני.)

בברכה,

רב נחום