שאל את הרב - כללי

מה הכי עדיף לעשות בכסף המעשר בקשר עניי עירך קודמים

  • י"ז תמוז התשע"ה

שאלה

כבוד הרב רציתי לשאול מה הכי עדיף לעשות בכסף המעשר בקשר עניי עירך קודמים (משפחתי) 1)האם כדאי לתת ביד (כדי שזה ישמח אותו) 2)שמעתי שהחסד הכי גדול זה לעשות חסד ושהשני לא ידע אז כדאי לקנות בזה קניות ביום שישי (כי כל שבת אני קונה מהכסף של אבי) או שיש לנו בבית תיבה של כסף של אבי-פשוט להשים והוא לא ידע אני יודע לך מאוד מאוד אם תענה לי

תשובה

לכבוד השואל,

כפי שאני מבין, האפשרות השניה (בסתר) נראית שהיא הנכונה, וזה על פי הרמב"ם שהבאת, שהדרגא הכי גדולה בצדקה היא כאשר המקבל אינו יודע ממי קיבל.

בברכה,

רב נחום