שאל את הרב - כללי

שמיעת שירים בעבודה בימי בין המצרים...

  • י"ז תמוז התשע"ה

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב. אני עובדת בפיצה ביישוב שלי. חלק מהתפקיד שלי בתור שירות לקוחות הוא לשים מוסיקה להנעים את זמנם של הסועדים ושל העובדים במטבח. אך כעת מגיעים ימי בין המצרים ואני רוצה להקפיד לא לשמוע שירים בתקופה זו.. ואם אני לא אפעיל את השירים שאני רוצה, העובדים במטבח ישימו לעצמם שירים שאין בהם כ"כ קדושה ואינם נעימים לי לשמוע... ואין דלת לסגור את המטבח והם שמים בפול ווליום כך שזה לא יעזור.. ולפי ההיכרות שלי איתם, גם לבקש מהם שינמיכו או יכבו זה לא יעזור... השאלה שלי האם בכל זאת אני יכולה להמשיך להפעיל את השירים שאני בוחרת בעצמי ע"מ שלא אצטרך לשמוע שירים ללא קדושה ששמים עובדי המטבח?

תשובה

לכבוד השואלת,

יש לכוין שלא ליהנות מן הניגונים שאת מפעילה, ושאין את שמה אותם אלא כדי שלא להכשל ולשמוע את השירים שלהם.

וכך אמרו חכמים ז"ל: "כל הנאה הבאה לאדם בעל כרחו, מותרת" - והוא שלא יתכוין ליהנות מן אותה הנאה (על פי גמרא פסחים כה:).

ובאם תוכלי לרכוש הקלטות של שירי קודש ששרים בפה, המותרות להפעיל בימי בין המצרים - עדיף.

בברכה

רב נחום