שאל את הרב - כללי

החלפת שם משובל לליאל

  • ט"ז תמוז התשע"ה

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב, רציתי לשאול,קוראים לי שובל ומאז שאני ילדה קטנה לא אהבתי את השם שלי ועכשיו שאני כבר יכולה להחליף חשבתי הרבה זמן על השם ליאל-אני אוהבת אותו ואני חושבת שהוא מתאים לי. התאריך לידה שלי הוא 26.5.1999 האם זה יהיה בסדר להחליף או שעדיף רק להוסיף? תודה מראש שובל.

תשובה

לכבוד השואלת,

הייתי חושב שהכי טוב רק להוסיף שם.

אמנם על פי הלכה, אפילו הוספת שם צריך להתקיים בבית כנסת, בפני עשרה גברים מישראל; ולכן בדרך כלל קוראים את השם בבית כנסת בזמן העליות לתורה.

לכן כדי להוסיף שם על פי הלכה, את תצטרכי לבקש מאיזה גבר שהולך לבית הכנסת שיעשו "מי שברך" בשבילך בשביל קריאת שם בשעת קריאת התורה (לא חייב להיות בשבת - יכול גם להיות בשני או בחמישי באמצע השבוע).

אחרי הוספת השם, עדיף לבקש מחברתך לקרוא לך בשם החדש.

ומ"מ, הואיל ושם המלא שלך יכלול ב' שמות, יש מקפידם שייקראו לך בשם המלא לפחות פעם אחת בשבוע; כגון בשבת, תבקש מאביך או מאחד מקרוביך (או חברה) שיקרא לך לפחות פעם בשבוע בשמך המלא.

לעתיד בדברים שאת צריכה להשתמש בשמך בהלכה, וכגון בכתיבת כתובה בעזרת השם, תשתמשי בשמך המלא.

בברכה,

רב נחום

בברכה,

רב נחום