אמונה

הכשרים,השבר הסורי אפריקאי.

  • י"ב תמוז התשע"ה

שאלה

האם ההכשר kf הוא מהדרין? אני לא יודעת אם השאלה קשורה לפה אבל-אני צריכה ללמוד על השבר הסורי אפריקאי,ניכנסתי לוויקיפדיה וקראתי שזה נוצר לפני 25 מליון שנה,אז אני רק רוצה להבין מה זה בדיוק?ואיך אפשר לאמר שזה נוצר לפני בריאת עולם?

תשובה

שלום וברכה

1. ההכשר הוא מהדרין

2. היבשות נמצאות בתנועה, תופעה שנקראת בשם נדידת היבשות. וזאת מכיוון שכדור הארץ מורכב מלוחות טקטוניים. בעקבות תנועה זו נוצר גם השבר הסורי-אפריקאי.

לגבי שאלתך, ייתכן שהבורא ברא את העולם כשיש בו השבר הסורי-אפריקאי. או אפשרות נוספת, שהשבר הסורי-אפריקאי נוצר במבול. שהרי התורה לימדה אותנו כי במבול "נבקעו כל מעיינות תהום רבה" (בראשית ז, יא), ופירוש הדבר היא תנועת הלוחות הטקטוניים, שבעקבותם התרחשו ככל הנראה גלי צונאמי קטלניים שכיסו את היבשות.

בבקשה ראי כאן לגבי שאלת גיל העולם:

בברכה,
דניאל בלס