נשים

האם לבחורה בת 24 מותר ללכת לחתונה עם ריקודים מופרדים אבל ישיבה מעורבת

  • ז' תמוז התשע"ה

שאלה

שלום לכבוד הרב. 1. האם לבחורה בת 24 אם הגיל משנה מותר ללכת לחתונה עם ריקודים מופרדים, אבל ישיבה מעורבת? 2. האם זה מותר שבחורות דתיות ישבו במסעדה בשעות הערב ליל שישי במקום עמוס בחורים? 3. האם לבחורה מותר לומר שלום ומה נשמע לגברים שעובדים במקום העבודתה? 4. האם אישה שאוהבת את בעלה צריכה להתחשב בקינאה והדמיונות שלו גם שהיא יודעת שהוא לא חושב נכון? תודה.

תשובה

שלום וברכה

1. בעת צורך ונחיצות גדולה יש מקום להתיר ולהיזהר לשבת עם קרובים מדרגה ראשונה בלבד.

2. לא ראוי כלל, אלא אם יושבים במקום פינתי ללא קשר עם הבחורים.

3. רק ברכת נימוסין בלבד ללא קריאה בשמו.

4. להתחשב בו עד קצה היכולת.

בהצלחה,