נשים

סקירת מערכות מאוחרת

  • ד' תמוז התשע"ה

שאלה

אני מעוניינת לשאול האם מחובת ההשתדלות לעשות בדיקת 'סקירת מערכות', הדגשתי לרופא שבכל מצב הפלה זה לא משהו שבא בחשבון, אך הוא אמר שיש מצבים שאם מגלים אותם בזמן אפשר לנסות ולעזור או להיות מוכנים למצב מיוחד בלידה ואז להציל את העובר מאשר להיתפס לא מוכנים למצב וברגעים קטנים לפספס את החיים של העובר

תשובה

שלום וברכה

אכן בדיקת חדרי הלב וכדו' דברים שיש בהם תועלת למקרה שיש חלילה חשש חיסרון, מצווה לעשות. אולם בדיקות שונות ומשונות שיאן להם תועלת מלבד לשגע את ההרוידם עדיף לא לעשות.