נשים

אישה עם אישה

  • ה' תמוז התשע"ה

שאלה

שלום וברכה, קראתי היום בשו״ת שאסור ללכת לחתונה של אישה עם אישה כיון שזהו איסור גמור לחיות כך עם אישה. האם יש איסור מפורש מהתורה שאסור לאישה להיות עם אישה? לא נתקלתי בדבר כזה- אני יודעת שאסור לגבר להיות עם גבר כנראה גם בגלל זרע לבטלה- אך מדוע לאישה אסור? אשמח מאוד לתשובה מספקת.. תודה רבה לכם על המענה..

תשובה

שלום וברכה

רמב''ם הלכות איסורי ביאה פרק כא :  הלכה ח נשים המסוללות זו בזו אסור וממעשה מצרים הוא שהוזהרנו עליו שנאמר כמעשה ארץ מצרים לא תעשו אמרו חכמים מה היו עושים איש נושא איש ואשה נושא אשה ואשה נשאת לשני אנשים אע''פ שמעשה זה אסור אין מלקין עליו שאין לו לאו מיוחד והרי אין שם ביאה כלל לפיכך אין נאסרות לכהונה משום זנות ולא תיאסר אשה על בעלה בזה שאין כאן זנות וראוי להכותן מכת מרדות הואיל ועשו איסור ויש לאיש להקפיד על אשתו מדבר זה ומונע הנשים הידועות בכך מלהכנס לה ומלצאת היא אליהן.

בהצלחה,