נשים

האם אישה יכולה ללמוד בספר חובת הלבבות?

  • ב' תמוז התשע"ה

שאלה

האם אישה יכולה ללמוד בספר "חובת הלבבות"? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

מותר לאישה ללמוד בספר חובת הלבבות, ואף על פי שאין לאישה ללמוד תורה שבעל פה כמבואר בשלחן ערוך יורה דעה (סימן רמו סעיף ו), מכל מקום גם אישה יכולה וצריכה ללמוד מוסר.

מקורות: כן מפורש יוצא ממה שכתב באגרת הגר"א, וזה לשון קדשו: וגם באתי לבקש מאתך מאד מאד בבקשה גדולה ועצומה ושטוחה, שתדריך את בנותיך מאד שלא יצא מפיהם קללה ושבועה וכזב ומחלוקת, רק הכל בשלום, באהבה ובחיבה ונחת. והנה יש לי כמה ספרי מוסר עם לשון אשכנז, יקראוהו תמיד, וכל-שכן בשבת קדש-קדשים לא יתעסקו אלא בספרי מוסר. והנה תדריכם תמיד בספרי מוסר. ע"כ. הרי שמותר לנשים לקרוא בספרי מוסר.

וראי עוד https://www.hidabroot.org/question/92981

בברכה,

הלל מאירס