שאל את הרב - כללי

איך אני גורם לאשתי להגיע לסמינר

  • ד' תמוז התשע"ה

שאלה

שלום רב, ביני לבין אשתי קיימים בזמן האחרון מחלוקות רבות בנושא זוגיות. הדבר מתחיל להשפיע על 2 בנותינו משום שאנו לא מדברים תקופה ארוכה. הצעתי לה להגיע לסמינר שלכם על זוגיות ושלום בית אך היא לא מוכנה לשמוע. מבקש עזרה.

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור במענה.

הואיל ואתה כותב שהגעתי למצב שאין התקשורת זורמת בבית, ככל הנראה ראוי לך כעת להוסיף צד שלישי לתמונה. לא נראה לי שההליכה לסמינר ע"י אשתך לבד יעזור, אלא דוקא כאשר אתם הולכים להדרכה ביחד.

בעצם הענין של צד שלישי בנישואין הוא צורך לכל זוג נשוי, ולכן הורו חז"ל (פרקי אבות א'): "עשה לך רב". חייב כל משפחה שיהיה להם רב קבוע שישאלו אותו את ספיקותיהם, וגם שיצייטו שניהם לכל מה שהוא מייעץ בהדרכתם כדי שיוכלו להתקדם בנושאים שהם לא מסכימים עליהם.

דבר זה, כאמור, היא תועלת גדולה לכל זוג; אבל בפרט כעת במצבך, זה כבר צורך ממשי.

לכן הכי טוב שנראה ליעץ לך,  שתנסה למצוא טרפיסט או רב בשכונתך שיש לו נסיון בעבודה  עם זוגות, שיוכל לשמוע גם את צדך וגם את צד אשתך - וכמובן שצריך להיות מישהו ששניכם  מרגישים שהוא מבין את כל אחד מכם - ושאח"כ יוכל לעזור לך בניהול הענינים ביחד.

באופן כזה יתכן שהמצב ישתפר - שהרי על ידי שקיים צד שלישי, נעשה אפשרות הגישור בין בני הזוג יותר קל.

יעזור הקב"ה ושהדברים יסתדרו באופן שצריכים להסתדר מה שיותר במהירות וקלות, ושתזכו להתקדם ביחד בחיים באופן חיובי ולמצב יותר טוב.

בברכה,

רב נחום