שאל את הרב - כללי

השם נוי לגבר

  • ד' תמוז התשע"ה

שאלה

שלום רבינו . לגבי שם האדם אומרים שהוא המהות ומשקף את ייעודו של האדם . מה דעתך על השם נוי לגבר ? ( לפי המקורות שידועים לך) ובכלל למה יש גברים שנקראים על שם זה. האם זה טוב? ( האם מותר לקרוא לילד בשם נוי אם כן איזה תכונות אופייניות לשם זה ) זה שם טוב? האם השם נוי מורה על התעסקות ביופי ? מותר לגבר להתייפות לפי התורה? ( האם השם הזה נשי? תודה.

תשובה

לכבוד השואלת,

"מה דעתך על השם נוי לגבר ? ( לפי המקורות שידועים לך)".

- לפי הרשימות שיש לנו במשרד, נוי הוא שם לנשים פי שתים עשרה מאשר לגבר.

"ובכלל למה יש גברים שנקראים על שם זה."

- איני יודע.

"האם זה טוב? ( האם מותר לקרוא לילד בשם נוי אם כן איזה תכונות אופייניות לשם זה ) זה שם טוב? "

- כשלעצמו, נוי הוא צירוף אותיות לדבר טוב, ומסתבר שמי שיש לו שם זה יושפע ב"חן" מסויים (אבל אני לא יודע את זה בודאות, לכן רק רשמתי "מסתבר").  זהו ככל הנראה שם טוב, אמנם הוא מתאים דוקא כשם לנשים, שכן אמרו חז"ל "אין אשה אלא לנוי" (כתובות נט:).

"האם השם נוי מורה על התעסקות ביופי ?"

- כמובן שיש בו את ההוראה ליופי; לא נראה שיש במשמעת השם "התעסקות" ביופי דוקא.

"מותר לגבר להתייפות לפי התורה?"

אסור לגבר להתייפות באופן הנהוג לנשים להתיפות בו. הבינו חכמים שגם זה כלול באיסור שבתורה של "לא ילבש גבר שמלת אשה".

"האם השם הזה נשי?"

- ככל הנראה השם שייך יותר לנשים, ראי לעיל תשובה 1, 3.

בברכה,

רב נחום