נשים

איך להתנהג עם האשה

  • כ"ט סיון התשע"ה

שאלה

כבוד הרב, יש לי כמה שאלות ואודה לך אם תענה לי אליהן, 1)כתוב:"אל תרבה שיחה עם האישה (אשתו) אז מדוע הרבנים מצד שני אומרים (אינני רוצה ח"ו לזלזל בכבודם) תדבר עם אשתך על כל מה שקרה לך היום וכדומה? 2)כתוב:"בינה יתרה ניתנה לאישה"-צריך להתיעץ על כל דבר עם האישה כי היא שמה לב לפרטים הקטנים,ומצד שני נאמר "ההולך אחר עצת אשתו נופל בגיהנם"? נ.ב. ראינו בפרשת השבוע קורח שהאישה היצילה את בעלה מגיהנם בזכות עצתה. אודה לך אם תענה לי על שאלות אלו.

תשובה

שלום וברכה

1. ריבוי, הכוונה יותר מהצורך הסביר,  לדבר עם האשה על מה שעבר עליך היום, זה מינימום נדרש.

2. הגמרא אומרת שבמילי דשמיא כאשר האשה אומרת לבעל לרדת ברוחניות אסור לציית לה, אולם בענייני העולם יש לאשה בינה יתירה וראוי להתייעץ איתה.

הגמרא אכן אומרת בתלמוד בבלי מסכת סנהדרין דף קי עמוד א

חכמות נשים בנתה ביתה - זו אשתו של און בן פלת, ואולת בידה תהרסנה - זו אשתו של קרח. גם ברוחניות עם האשה הוא יראת שמים בוודאי מצוה לשמוע לעצתה.