מדעו לרבנים יש פייסבוק

  • כ"ח סיון התשע"ה

שאלה

שאלתי נוגעת לגבי אנשים חרדים שיש להם טלפון לא כשר ומ חוברים לפייסבוק ולטענתם שכל הרבנים יש להם פייסבוק ואנחנו שומעים ורואים שיעורים שם. מה הרב חושב לגבי זה . תודה אם אפשר לקבל תשובה באימל.

תשובה

שלום וברכה

אין לרבנים פייסבוק. הרבנים לא גולשים בפייסבוק. ישנם רבנים שיש להם דף בפייסבוק כדי להפיץ תורה לאחינו שמשתמשים באתרים אלו ואינם עושים כל שימוש אחר בפייסבוק. אולם אין כל היתר לגלוש באתרים אלו שלא לצורך זה בלבד.

הדבר משול לאדם שהתחיל לגעת ולמשמש באשה זרה ולשאלה היתכן שאתה נוגע באשה זרה הוא עונה שהוא ראה אתמול את הרואפ עושה אותו דבר לאשה זרה. כך גם האנשים שחוטאים ומתרצים את עצמם שהם רואים שיש דף פייסבוק לרב פלוני.

בהצלחה,