האם גידול צמחי תבלין בעציצים צריך לעשר,וכיצד ניתן לנקות אותם

  • י"ז סיון התשע"ה

שאלה

קיבלתי קוצץ חשמלי מגיסתי כיצד להכשירו לשימושי במטבח ...?ובנוסף שואלת האם גידול צמחי תבלין בעציצים כגון נענע רוזמרין וכו האם צריך כל פעם לעשר ? וכיצד לנהוג לגבי הניקיון (ההכשר) אם בכלל

תשובה

לכבוד השואלת,

1) אם חדש, אין צריך הכשרה. אם משומש, נא לפרט בשאלה מהו מידת הכשרות של הבעלים הראשונים.

2) ראיתי שכן חייבים להפריש תרומות ומעשרות מתבלינים מספק. וזה לכאורה נעשה , בכל פעם שמלקטים אותם - אפשר להוציא את המעשרות על כל מה שנלקט ביחד.

אמנם השנה  היא שנת השמיטה, ואין חיוב מעשרות.

3) מצאתי בענין ניקוי עלים מתולעים, הודעה מן הרבנות:

"ירקות עליים  מגידול רגיל וכן סוגים מסוימים של פירות מוחזקים ,כנגוע חרקים ותולעים קטנים, הנראים לעין בבדיקה קפדנית בלבד ליודעים כיצד לבדוק.

"ברוב הציבור עדיין קיימת חוסר מודעות לתופעה מכשילה זו ואף חוסר ידע כיצד להתמודד עמה מה עוד , שלעיתים החרקים והתולעים, מוסווים היטב / בפרי ( בירק מ2 עד 1-גודל קטן כ, בשל צבע דומה או שקוף , מ" הסתתרות בתוך עלים וכדומה."

אם כן, יש לתלות שיש בעלים "תולעים" - ואע"פ שלא נראה בהם שום "תולעים", ואין לנקות ולהכשיר את העלים כמות שהם לאכליה .

 ולהדרכה מדוייקת (כלומר, חייבים לשמור את כל מה שאומרים שם לעשות, במדוייק) האיך שאפשר להשתמש בהם , ראה שם בהודעה.

http://www.rabanut.gov.il/vf/ib_items/510/%D7%97%D7%A8%D7%A7%D7%99%D7%9D%20%D7%95%D7%AA%D7%9C%D7%95%D7%A2%D7%99%D7%9D%20%D7%91%D7%9E%D7%96%D7%95%D7%9F%20-%20%D7%93%D7%A8%D7%9B%D7%99%20%D7%94%D7%AA%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%93%D7%95%D7%AA.pdf

בברכה,

רב נחום