האם צריך ללכת עם תכלת בציצית?

  • י"ז סיון התשע"ה

שאלה

שלום לכבוד הרב, אני רואה הרבה אנשים הולכים עם ציציות שיש להם פתיל תכלת. האם לפי ההלכה צריך לעשות פתיליות עם תכלת? תודה רבה על העזרה

תשובה

שלום רב,

מה שמצוי כיום שנותנים תכלת בציציות, הנה אין הדבר ברור באופן החלטי שזהו התכלת האמיתי, ולכן לא ראינו להרבה מגדולי הדור שנהגו בזה, והנכון הוא שכל אחד ינהג כפי מנהג גדולי הדור ומנהג רבותיו (ילקוט יוסף סימן ט סעיף ב).

בברכה,

הלל מאירס