חברה והשקפה

הבדל בין נס של יהודי לנס של גוי

  • ט"ז סיון התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב,אני מתחזקת ,אבל פתאום תוקפות אותי ספקות וחשדנות ואני מרגישה אבודה,אני אספר לך בקצרה ,אני עברתי תאונה בנס גדול ניצלתי ללא סריטה ,אף אחד לא מבין איך האוטו מרוסק לחלוטין ,וכולם אומרים לי שהייתה לי השגחה פרטית ,עכשיו אם אני הייתי גויה וניצלתי מדבר כזה ,אז מה גם זה השגחה פרטית? גויים שנצלים אומרים שהאלוהים שלהם הציל אותם ,אתה מבין את כוונתי ? כאילו כל אומה והנסים שלה ומקשרים לאלוקים שלהם ,נוצרי נניח ניצל מסופת טורנדו יגיד ישו הציל אותי ,אז נכון שאני משתדלת בהתחזקות וכבר הולכת בצניעות ושומרת שבת ,אבל כל הזמן שאלות כאלה מציקות לי וזה משגע אותי אתה יכול לעזור לי בתשובה הגיונית?

תשובה

שלום וברכה

חשוב להבין. אלוקים הוא בורא עולם ובורא עולם יש רק אחד אין כזה דבר אלוהים של הנצרות ואלקי ישראל ואלהי המוסלמים.

מכאן כאשר האדם ניצל בנס, כאשר על פי הטבע ודרך העולם היה אמור חלילה להינזק, הרי שזה השגחה פרטית מאדון העולם ששמר עלייך מכל רע שלא תינזקי. בוודאי שיש להודות לבורא עולם ולהוסיף יותר בעשיית נחת רוח לבורא ולא חלילה להכעיסו בדברים שבורא עולם אסר עלינו בתורתו הקדושה.

גם לנוצרי יתכן שבורא עולם יציל אותו מנזק מסיבות שונות, אף שלא זכה להכיר את האמת של תורתינו הקדושה והינו מאמין בדת השקר.

אשמח להבהיר לך עוד ככל הצורך.