שבת

האם אפשר להדליק נר שבת שכבה?

  • ט"ז סיון התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב,

כמעט בכל פעם שאני מדליקה נרות יוצא שנר אחד מבין השניים נכבה (לאחר שבירכתי על ההדלקה) וזה ממש מצער אותי.. והבנתי לאחרונה כי אני יכולה להדליקו בשנית, שכן הכוונה של הכנסת השבת היא בזה ששני הנרות דלוקים. האם זה כך? ומה קורה אם אני מדליקה נר אחד והגפרור לפתע כבה מעצמו? אני יכולה להדליק גפרור נוסף על מנת להדליקו או שמא זה חילול שבת? אני יודעת שאישה מאוד צריכה להיזהר בשעת ההדלקה.

שואלת למנהגי הספרדים

אודה לתשובתך לפני השבת הקרובה

תשובה

שלום רב,

לפי מנהג הספרדים, אין קבלת שבת תלויה בהדלקה כלל, ולכן מותר לך להדליק נר שכבה וכן להדליק את הגפרור מחדש כל עוד לא הייתה שקיעה, ומכל מקום נכון שתעשי תנאי ותגלי דעתך שאין ברצונך לקבל את השבת בהדלקת הנרות בערב שבת, ומספיק להתנות תנאי זה פעם אחת בשנה.

בברכה,

הלל מאירס