שבת

מנהגי ספרד אומרים שהיו מעשנים ונוסעים בשבת,איך אפשר לדעת אם מה שאומרים לנו היום נכון

  • ט"ז סיון התשע"ה

שאלה

שמעתי פעם מישהו אומר שהמינהגים של המשפחה שלו שעלתה לארץ מספרד אני חושב היו שונים לגמרי מההלכות שבת היום- הוא אומר שהם היו מעשנים בשבת במרפסת ושהם היו נוסעים באוטו לבית כנסת לפעמים בספרד לפחות, איך אפשר לדעת אם מה שאומרים לנו היום נכון- לדוגמא אם המחשב דלוק לפני שבת- באמת אסור להשתמש בו?

תשובה

שלום וברכה

עצוב מאוד שבעבר הם לא שמרו שבת וחיללו את השבת. מקווה שכיום הם נשמרים ולא מעשנים ולא נוסעים בשבת ומקיימים את מצוות השבת כראוי.

לדאבון לב בכל הארצות שהתפזרו עם ישרא, היו יהודים שלא זכו לשמור שבת כראוי ולא ידעו או שבחרו במזיד לחלל את השבת רחמנא ליצלן.