תפילה וברכות

שאלה על עשרת הדיברות

  • ט"ז סיון התשע"ה

שאלה

שלום לכבוד הרב. מענין ,לא תעשה לך פסל וכל תמונה, במים אשר מתחת לארץ? מי כבר יכול לעבוד את הפסלים בתוך מי תהום ולמה חשוב לתורה להדגיש זאת?

תשובה

שלום וברכה

מכילתא דרבי ישמעאל יתרו - מסכתא דבחדש פרשה ו : ואשר במים מתחת לארץ להביא את הבוביא דברי רבי עקיבא ויש אומרים להביא את השברירים כל כך רדף הכתוב אחר יצר הרע שלא ליתן לו מקום למצוא לו אמתלת התרמכילתא דרבי ישמעאל יתרו - מסכתא דבחדש פרשה ו : ואשר במים מתחת לארץ להביא את הבוביא דברי רבי עקיבא ויש אומרים להביא את השברירים כל כך רדף הכתוב אחר יצר הרע שלא ליתן לו מקום למצוא לו אמתלת התר.

רמב''ן פרשת יתרו : ואמר אשר במים מתחת לארץ לרבות השדים מתחת מים ושוכניהם איוב כו ה וכך אמרו במכילתא כאן להביא את הבוביא ואמר בכלם לא תשתחוה להם ולא תעבדם בשום עבודה כלל ואפילו לא יהא דעתו להוציא עצמו מרשותו של הקב''ה והנה ריקן כל העבודות כלן לשם המיוחד ית'.

בהצלחה,