תפילה וברכות

האם אומרים "ברוך הוא ברוך שמו" בקידוש או בהבדלה?

  • י"ד סיון התשע"ה

שאלה

שלום וברכה, האם יוצאים מידי חובה כשאומרים "ברוך הוא ברוך שמו" בקידוש או הבדלה.? הכוונה היא כשיש מישהו שמברך ונמצאים סביבו עוד אנשים שצריכים לצאת מידי חובה. האם זה מנהג או הלכה.? תודה.

תשובה

שלום וברכה

אין לומר ברוך הוא וברוך שמו. מי שאמר ברוך הוא וברוך שמו והמבדיל המשיך באמירת סיום הברכה בזמן שהאדם אמר ברוך הוא וברוך שמו, אינו יוצא ידי חובה כי לא שמע כל מילה מסיום הברכה, אולם אם המבדיל המתין עד לאחר אמירת ברוך הוא וברוך שמו, יוצא בדיעבד.