תפילה וברכות

שאלה לגבי הנחת תפילין לאבא נכה

  • י"ד סיון התשע"ה

שאלה

שלום רב, אני עוזר לאבי כל בוקר להניח תפילין על ידו כי קשה לו לשים לבד .הוא אינו יודע את להניח על אף ההסברים.יש לו נכות מסויימת מביטוח לאומי לאחר שעבר לפני שנתיים צינתור .הבעיה שאני יותר מתעצבן ומתוסכל שהוא לא מקפיד על כל הפסוקים וממהר כבר לסיים.הכי מרגיז שהוא מדבר באמצע התפילה או שמסיח את דעתו מהקריאה.הקטע הוא שגם אתה יודע שאבא שלך עושה דברים אסורים כמו גזל וגניבה מאחרים ואפילו ממני. זה חורה ומציק לי מאוד המעשים שלו שאחרי כל הדברים והמון ריבים והתפרצויות שיש לי איתו ועליו .השאלה שלי האם לעזור להמשיך ו להניח את התפילן לאבי כאשר אני יודע שהוא עושה מעשים לא טובים

תשובה

שלום וברכה

תעזור לו לקיים את מצות הנחת התפילין ואל תתערב לו בשאר העניינים. כשהוא מבקש שתוריד לו את התפילין, תוריד לו וזהו. כך אתה זוכה לקיים את מצוות כיבוד אב ואם כראוי.