תפילה וברכות

ברכות השחר וברכת אשר יצר

  • ט' סיון התשע"ה

שאלה

שלום לכבוד הרב, 1. אם קמתי בבוקר נטלתי ידיים ולא צריך לשירותים האם אני מברך אשר יצר? או שישר מתחיל מאלוהי נשמה שנתת בי? 2. האם במקרה הנ"ל צריך להקדים לאלוהי נשמה שנתת בי.. ברכה שפותחת במילה ברוך? ואז להמשיך לשאר ברכות השחר ז"א: קודם ברכת הנותן לשכוי.. ואז אלוהי נשמה שנתת בי, ואז שאר הברכות.. ? 3. מצב אחר: אם קמתי וחייב לשירותים עוד לפני נטילת ידיים ראשונה, איך עכשיו אני נוטל ידיים? עושה שתי נטילות גם של בוקר וגם של אשר יצר? ומה מברך? על נטילה או אשר יצר? יום טוב רועי

תשובה

שלום וברכה

1. אין לברך אשר יצר אם לא נפנים לשירותים.

2. תקדים ברכת נטילת ידים של שחרית לברכת אלוקי נשמה.

3. נטילת אחת לשניהם ומברך על נטילת ידיים ואשר יצר ואלוקי נשמה. תמיד בקימה אם אדם מרגיש שהוא צריך לנקביו לא יברך ברכת נטילת ידיים עד לאחר הנטילה השניה.