חברה והשקפה

חזרה בתשובה, אולי אפול שוב?

  • ח' סיון התשע"ה

שאלה

כבוד הרב שלום, אני בתהליך של חזרה בתשובה ב״ה. זאת לא הפעם הראשונה וגם לא השנייה או השלישית שאני מתחזק ומתאהב בדרך התורה וכל פעם זה בעוצמה חזקה יותר. לצערי עד עכשיו כל פעם שזה קרה היצר גרם לי לחזור בשאלה ולאבד את כל מה שעבדתי קשה להשיג. גם כשהייתי דתי למשך יותר משנתיים בסוף נפלתי שוב וחזרתי לחיים של חילוניות גמורה. היום ב״ה אני שוב מתחזק אבל אני מפחד ששוב זה יקרה ושוב אני יאבד הכל. ואני גם שואל את עצמי למה לי להתאמץ כל כך אם רוב הסיכויים שאני שוב יפול. למה לא פשוט לחיות את החיים שלי איך שאני רוצה עד שאני ירגיש שאני באמת מוכן לחזור בתשובה שלמה ולהישאר שם. למה לי כל הסבל של ההתגברות על היצר שוב ושוב אם בסוף זה כאילו לא עשיתי כלום. הרי אם אני יחכה עוד כמה שנים כשאני ירגיש מוכן לגמרי ואני יעשה תשובה, הקב״ה מקבל את השבים אליו בזרועות פתוחות. מה העצה שלך בשבילי?

תשובה

שלום וברכה

א. אדם שפתח  חנות והרוויח סכום אדיר בשמך שנתיים ולאחר מכן היו לו שנתיים יובש ולא הרוויח כלום ושוב התחיל להרוויח וכי יאמר בשביל מה להרוויח כאשר עוד מעט אני מפסיד שוב? כך גם כאן. אף שעזבת לדאבון לב את המצוות לאחר שנתיים לא הפסדת כלל את הריווח העצום של השנתיים שהקיימת מצוות וארזת לך חבילות גדולות לעולם הבא. כך תמשיך ותתעלה אף שיש חשש שאתה תיפול ולא תשמור מצוות בעתיד.

ב. בעז"ה אם תיצמד לרב/ישיבה תוכל להיות מתמיד ולהיות ירא שמים כל ימיך בעז"ה.

אם תרצה בכך נא לשלוח לנו מס' טלפון ונשוב איליך לעזרה והכוונה שתוכל להתמיד ביראת שמיים כל ימי חייך ללא נפילות.