שאל את הרב - כללי

האם אפשר לפנות לרווחה לגבי משפחה ברוכת ילדים

  • ב' סיון התשע"ה

שאלה

שכנתי התחתנה שוב לאחר גירושים של 4 חודשים יש לה 8 ילדים הגדולה בינהם בת 14 הגדול בפנימיה הקטנים בת חצי שנה ושנה ושמונה חודשים מטלטלים בכל פעם במקום אחר בכדי שישמרו עליהם 5 הילדים הנותרים נשארים בבית לבד במשך כל היום הם לא הולכים ללימודים אין לי מושג אם הם אוכלים במשך היום אבל מה שברור שאין אוכל חם שאלתי האם מותר לי לדווח לרווחה ממש כואב על הילדים הגילאים בערך חצי שנה , שנה ושמונה חודשים ,ארבע שנים שמונה , תשע, עשר, ושלוש עשרה

תשובה

שלום וברכה

תעשי מגבית בקרב השכנות שיתנו להם מזון כל אחת ביום אחר ובכך תזכי שלמצוות הצדקה והחסד המעולה בכל המצוות.

אם הם לא הולכים ללימודים בוודאי העיריה מדווחת על כך. ראוי לערב את הרווחה לבדיקת העניין.

בברכה,

בנימין שמואל