שאל את הרב - כללי

איך מתמודדים עם ילד עקשן

  • ב' סיון התשע"ה

שאלה

איך מתמודדים אם ילד עקשן?

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

כפי שהבנתי הייתי מייעץ, שתתנו תמיד  לילד אפשרות הבחירה עם תוצאות. לא תוצאות קשות, רק קלות עד בינוניות, וכגון:

אם תבוא עכשיו לאכול ארוחת ערב, תוכל ללכת לישון בשעה שמונה; ואם לא תבוא תוך שתי דקות לאכול, אז - אפילו אם תאכל אח"כ- תצטרך ללכת לישון בשעה שבע וחצי.

את כל זה אומרים בלי שום ביטויי רגש [כי חשוב ביותר שלא לצעוק ולא להתעצבן] - פשוט מודיעים לו על האפשריות שלפניו, ומה שיבחר אינו משנה לך כלל.

אח"כ חייבים לעמוד על ביצוע התוצאות (כגון בדוגמא הנ"ל לשים פזמה כבר ב7:10, ליכנס לחדר כבר ב 7:20, כך שיוכל ליכנס למטה בשעה 7:30.

וכעבור תקופה קצרה, הילד בעצמו כבר יבין שכדאי בשבילו לשמוע, במקום לבחור בתוצאה שבו הוא מפסיד איזה זכות.

בברכה שתזכו לגישה המתאימה בשביל הילד,

רב נחום