שאל את הרב - כללי

תשלום עבור החלפה במקום עבודה

  • א' סיון התשע"ה

שאלה

בס"ד שלום לכבוד הרב, אני עובדת כגננת ונדרשתי להחלפה באמצע היום (שעות עבודה 8-14). שוחחתי עם מחליפה שהסכימה להחליף אותי בשעה 11:40 ולבסוף הגיעה ב12, אך התנתה את ההחלפה בכך שידווח לטובתה יום מלא ואני אוותר על יום עבודה זה, בטענה שלא משתלם לה להגיע לשעתיים. בלחץ של תינוק חולה הסכמתי. לאחר מכן בכח אדם הסבירו לי כי סיכום זה אינו אפשרי ויש לרשום את ההחלפה כפי שבוצעה בפועל, שאני עבדתי עד 12 והיא בשעתיים הנותרות. הסברתי לה את הדברים ושאלתי כיצד נוכל לפתור את העניין. היא הציעה שאשלם מכיסי הפרטי על 4 השעות הללו שלא דווחו לזכותה. האם עליי לשלם לה על שעות אלו מכיסי הפרטי? ההסכם בינינו נחשב בכל תנאי? אני חוששת מגזל כי הסכמתי לתנאי זה אך מרגישה כי זהו ניצול מצידה. בתודה רבה מראש אביטל

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

יתכן שהמחליפה השתמשה באיזשוה סוג ניצול בשעת הלחץ שלך - ועכ"פ, מכיוון שאת כן הסכמת בפירוש לתנאי, כפי שהבנתי יש כאן כן חשש של גזל.

ועכ"פ איני מנוסה מספיק כדי להודיע לך פסק בענין,  כדי לקבל פסק החלטתי בנושא, איעץ לך לשלוח שוב את השאלה לאתר http://www.din.org.il/.

בברכה,

רב נחום