שאל את הרב - כללי

אם אנחנו עם ביטחון בה’, מדוע נאמר "אשרי אדם מפחד תמיד"?

  • כ"ח אייר התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, מדוע כתוב "אשרי אדם מפחד תמיד"? ממה צריך לפחד שאומרים עליו אשריו? הרי אנחנו צריכים להיות בעלי אמונה וביטחון בה' בלי פחד, אז למה כתוב אשרי האדם שמפחד תמיד? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אמרו חז"ל במסכת ברכות (דף ס עמוד א) על הפסוק (משלי כח יד) "אשרי אדם מפחד תמיד", ההוא בדברי תורה כתיב, ופירש רש"י שם, שהכוונה היא, אשרי אדם שמפחד שמא תשתכח ממנו תלמודו, שמתוך כך הוא מחזיר לשנותם תמיד.

ויעויין עוד בפירוש רש"י (משלי שם) שכתב "מפחד תמיד" - דואג מעונש, ומתרחק מעבירה. וכן הוא בפירוש האבן עזרא שם, "מפחד תמיד" - מן השם, ולא יפשע.

בברכה,

הלל מאירס