שאל את הרב - כללי

הכוונה לחיים ע"פ התורה !?

  • כ"ז אייר התשע"ה

שאלה

הי.. רציתי לדעת אם יש אפשרות לדעת מה התורה אומרת על הכיוון שלי לחיים?? אני מניח שפרטים יעזרו אז ככה.. שמי איתי שמחון.. נולדתי בתאריך י' באייר ה'תשנ''ג. 30-4-1993 בערב שבת שעה שמונה כמדומני.. הפרשה הייתה פרשת אחרי מות-קדושים. תודה רבה

תשובה

לכבוד השואל,

אייר הוא חודש המסייע לרפואה - ראשי תיבות אייר: "אני השם רופאך".

חודש אייר מסוגלת לחכמה ונקרא בנביא "חודש זיו" - המילה "זיו" מרמז על קרני אור שיוצאים מפני אדם שקנה חכמה אמיתית  - וכמו שכתוב: "חכמת אדם תאיר פניו".

השם "איתי" - הוא מרמז על ההתכללות של כל האותיות הקדושות שבא'ב'  - כי אל"ף היא אות ראשונה -עד -"תי"ו" אות אחרונה.

וניתוסף לאותיות אלו שני אותיות "יוד" - שהן מרמזות בסידור לשם השם.

כלומר, מי שנושא שם כזה, הרי הוא מראה שיש בתוכו את הפוטנציאל של כל האותיות הקדושות, וגם את הההזדמנות בחייו להתקשר במיוחד להשם.

שעה שמונה בערב שבת היא זמן הכנה לשבת, אשר השבת מרמזת על העתיד לבוא - ונמצא שזמן לידתך היה בזמן של הכנה לבחינת העתיד השלם בעזרת השם.

גם פרשת השבוע שבו נולדת,  כולל הרבה הוראות של קדושה, עד שאמרו חז"ל על פרשת קדושים, שהיא פרשה שרוב גופי תורה תלויין בה.

ויהי רצון שהשם יצליח את דרכך.

בברכה,

רב נחום