שאל את הרב - כללי

עלים ירוקים מגידול רגיל

  • כ"ז אייר התשע"ה

שאלה

שלום רב! כבר תקופה ארוכה שאני נתקל בבעיה הבאה: חמי אדם דתי אך מקפיד פחות ממני על ההלכה. בכל פעם שאני מתארח אצל חמי וחמותי, אני מסרב לאכול מהסלט ירקות וכן חושש לאכול מחלק נכבד מהתבשילים המכילים פטרוזיליה, חסה ו\או עלים ירוקים למיניהם. הסיבה - חמי קונה עלים אלה שגדלו בגידול רגיל וללא פיקוח הלכתי. לטענתו, הוא משרה אותם במים ובחומץ ולאחר השרייה של מספר דקות הוא רוחץ אותם היטב תחת זרם מים. אני, בתור בעל תשובה למדתי וקראתי מעט על החשש לאכול עלים ירוקים מגידול רגיל. חמי טוען שהוא נוכח לדעת שבכל הגידולים ישנם תולעים ולכן בכל מקרה יש להשרות ולשטוף את העלים כפי שנוהג. הבעייה היא שחמי רותח מכעס כאשר אני נמנע מלאכול את הסלט ירקות, ונוצר מצב שחמותי משתדלת להכין סלט ללא חסה רק בגללי והדבר מאוד לא נעים לי. מלבד זה שזה לא עוזר לי כי ישנן גם פשטידות ברוקולי למשל ועוד אי אילו מאכלים בעייתיים. גם חמותי נעלבת לדעתי בתוך תוכה אם כי לא מראה לי זאת וטוענת שלא. כיצד עלי לנהוג? אציין כי ישנה לצערי מחלוקת ביני לבין חמי בנושאים הלכתיים שונים אבל זו הבעייה העיקרית כרגע. כיצד עלי לנהוג? בברכה שגיא

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על איחור הזמן עד שיכולנו לברר שאלה זו.

לאחר הבירור אצל הרב גרוס שליט"א, פוסק הארגון, אמר שעיקר הצורך בעלים ירוקים הוא בדיקתם מתולעים, ולא רק שרייתם.

לכן, אם חמיך עורך בדיקת העלים בנוסף לשרייתם ושטיפתם, יש להקל ולסמוך על זה. ובפרט במקום שנוגע לשלום בית.

אמנם, יש להעיר לחמותך שרק מה שעשוי עם ברוקולי עדיין לא תאכל, כי זה קשה במיוחד לבדוק אותו.

בברכה,

רב נחום