שאל את הרב - כללי

חלום על תינוק מצמיח שיניים

  • כ"ד אייר התשע"ה

שאלה

חברה שאלה אותי שאלה ואני לא יודעת מה ללבן שלי בן 8 חודשים עומדת לצאת שן ראשונה. חלמתי שאני קמה איתו בבוקר ורואה שהוא הוציא איזה 8 שיניים פתאום. כמובן שהתלהבתי וצילמתי ושלחתי לכל המשפחב בוואצ' אפ. מעבר לזה אני לא זוכרת יותר. פירוש בבקשה ...ענות לה

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה  על האיחור במענה.

יתכן שבאים דמיונות בחלום עקב מחשבות האדם שהיו באמצע אותו היום (או אפילו הרהורים הנעשים בתת-ההכרה שאין האדם מודע להם והם עולים על רעיונותיו בחלום הלילה), וכמו שכתב המשנה ברורה בסימן רכ (שער הציון סעיף קטן א') לגבי צער שיש לאדם ביום, שיתכן שיראה דברים מצערים אח"כ בחלומו בלילה.

ולכן יש לומר לחברה, שמסתבר שהיא היתה חושבת אודות יציאת השן ביום שלפני החלום, ובלילה יצא רגש זו דרך צורת החלום. ואע"פ שהוא צריך לקבל רק שן אחת בעזרת השם, והיא חלמה על שמונה, אין זה אלא ביטוי חוזק רגשתה לענין, המתבטא בחלום לפעמים כדבר מוגזם , ואע"פ שאין הציור או המספר בדיוק ( וזה נכלל במה שאמרו חז"ל: שאין חלום בלא דברים בטלים  (ברכות נה.)).

לכן יש לומר לחברה שאין לה לדאוג מן החלום, ושתזכה לראות נחת מבנה.

בברכה,

רב נחום