שילוח הקן- דחוף

  • כ"א אייר התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, אני גרה בקומה רביעית ובחלון של החדר שלי יונה עשתה קן אך עדיין אין ביצים. שאלתי לרב: 1. האם ניתן לקיים את מצוות שילוח הקן במקום בו הוא נמצא? כי הבנתי שצריך שיהיה הפקר או משהו כזה... 2. אם כן, מתי אני מקיימת את המצווה הזאת ואיך? 3. האם חובה לזרוק את הביצים או שאפשר לתת להם לבקוע ולתת לאמא להמשיך לטפל בהם? תודה רבה לכבוד הרב ושבוע טוב.

תשובה

שלום וברכה

את יכולה להפקיר את האדן אולם מאחר ובשמיטה אין עניין לעשות שילוח הקן עדיף לא להפקיר ולא לעשות את שילוח הקן.