כלה באבל

  • כ"א אייר התשע"ה

שאלה

שלום. יש לי שתי שאלות 1. אני בשנת אבל על אבא שלי ואני מתחתנת בעוד שבוע בעזרת השם ורציתי לדעת אם אני אמורה אחרי החתונה להמשיך באבל כרגיל או שלא מכיוון שאני כלה? 2. אבא שלי זכרונו לברכה קראו לו שמעון בשנתיים האחרונות הוא חלה במחלת הסרטן היינו אצל רב שיברך אותו והרב אמר להוסיף לו את השם חיים וככה עשינו שבועים אחרי הוא נפטר, השאלה שלי זה אם יש בן זכר ורוצים לקרוא לו שם שני על אבא שלי אפשר לקרוא חיים או שעדיף את השם שהיה לו תמיד שמעון? תודה מראש

תשובה

שלום וברכבה

1. לא הבנתי כל כך את שאלתך. באופן עקרוני האבלות נשארת עד סוף השנה. אם יש לך שאלות מיוחדות נא לשאול.

2. אם אביך נפטר לפני גיל 60 יש להוסיף שם נוסף לשם שמעון. השם חיים מוצלח מאוד.