חכמי ספרד

  • י"ח אייר התשע"ה

שאלה

שלום, לא מתוך חלילה רצון להקניט, אבל רציתי לשאול: יש לי חבר שטוען שלמרות שבימים עברו חכמי ספרד היו משמעותיים (רמב"ם וכדומה), בדורות האחרונים ובמיוחד בדורנו עולם התורה ברוב מניין ובניין נמצא אצל אחינו האשכנזים. אשמח לשמוע התייחסות ואם ניתן לתת דוגמאות של גדולי דור ספרדים בדורות האחרונים אני אודה מאוד. בברכה ושוב ומתוך רצון אמיתי להבין את הדברים אשמח לשמוע תשובתכם.

תשובה

שלום וברכה

רבים הגאונים והקדושים וביניהם הבן איש חי כף החיים מן הגר"ע יוסף, האור לציון קדוש ישראל הבאבא סאלי ועוד ועוד.