שאל את הרב - כללי

חלום שהגיע כאב אמיתי

  • ט"ז אייר התשע"ה

שאלה

שלום הרב... תראה חלמתי חלום לפני שבועיים . בחלום היה קוף עם אוזניים גדולות הוא החזיק לי את היד והלכתי אחריו . הוא תמיד אמר "בצאדו" הרבה פעמים בפעם הראשונה הוא צובט אותי באשכים , ואני עדין ממשיך ללכת איתו , בפעם השניה הוא צובט אותי חזק שזה העיר אותי וקמתי עם כאב , קמתי בשעה 1ו40 בלילה .... תודה על התשובה יום טוב

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור בתשובה. לגבי החלום עצמו, כבר אמרו חז"ל "כל מיני חיות יפים לחלום".

לגבי הכאב שהרגשת, כפי מה שהבנתי, החוויה שבחלום היא בטוי לרובד עמוק שבנפש, ולכן יתכן שהוא גם יפעל על הנפש עד כדי כך שירגיש כאב מתוך החוויה שבחלום.

ולגבי מה שאירע בחלום, ידוע שהרבה פעמים עולים מחשבות בחלום הלילה מאיזה אירוע רגשי או מחשבה שנספג בתת-הכרה של האדם ביום.

לכן כדי לפתור את החלק הזה של החלום, נראה לייעץ לך, שיש לך להתבונן קצת בחזרה - מה היה המצב מסביב לאותו זמן שיכול היה להביא לידי בטוי תת-הכרתי כזה.

בברכה,

רב נחום