שאל את הרב - כללי

כיצד ניתן לכפר על עוול

  • י"א אייר התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, אני בת 19 וחצי ולפני כשנה אני ובן זוגי נפרדנו בצורה מאוד לא נעימה בלשון המעטה. היינו ביחד שנתיים, ובמשך הזמן הזה הייתי פשוט רעה אליו. מפלצת. דברתי אליו לא יפה בעוד שהוא התייחס אלי בכפפות של משי וזהב. באמת בחור מדהים. בעקבות כך הוא עשה את הדבר הנכון ונפרד ממני, וכעת, שנה אחרי, יש לו זוגיות חדשה שמחזיקה לא רע, אך הוא התרחק מאוד מהדת (הוא דתלש אבל עכשיו הוא הפך לחילוני קיצוני בעקבותיה). מאז, קשה לי מאוד לשכוח ממנו וממה שעשיתי לו. אין יום שאני לא מבקשת סליחה ומתפללת, וגם ממנו בקשתי אך לשווא. מה עושים כדי שיסלח לי או כדי לכפר על מה שעשיתי? (ראוי לציין שבעקבות הפרידה הקשה התחזקתי מאוד) תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אשרייך שזכית להתחזק ולשוב בתשובה שלימה ולהתנהג ביראת שמיים טהורה.

תתפללי על הנער שיזכה אף הוא לשוב בתשובה שלימה ותאמרי עליו כמה פרקי תהילים בכל יום, בזכות תפילות אלו עליו ובזכות התחזקותך האישית, תזכי לכפרה מלאה בעז"ה.