שאל את הרב - כללי

לחזק בנים

  • י"א אייר התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, האם מותר לי לחזק בחור חילוני באינטרנט (שאני לא מכירה אותו והוא לא מכיר אותי, לא יודעים איך מישהו מאיתנו נראה ואין בינינו שום קשר, והשיחות היחידות הן ניסיון לקרב אותו לדת)?

תשובה

לכבוד השואלת,

כוונתך רצויה, אך לדאוונינו מעשה כזה אינו רצוי בימינו, ומפאת ירידת מצב הדור יש לחשוש שהדברים יטו לכיוון לא טוב, וזה יכול לגרום להרס בחיים של שני האישיים.

וכבר היו מספר רכי לב שבאמת כיוונו לשם שמים וחשבו לעשות קירוב, ולבסוף נתדרדר המצב עד שכמעט נחרב כל הטוב שבחייהם רחמנא ליצלן. ולכן לדאונינו, נצטרך לפסוק לך שאסור לך להתעסק באופן של קירוב כזה.

ומה שניתן לעשות היינו רק שתוכלי להתפלל עליו, שיזכה למצוא שליחים אחרים טובים שיעזרו לו בדרכו להתחזקות.

תודיע לו את זה, שלפי פסק שקבלת לא תוכלי להמשיך להיות השליח בשבילו כעת, אבל את תתפללי עליו שהקב"ה יזמין לו שליחים אחרים טובים , ואח"כ תפסקי כליל את ההתקשרות - אל תעני לטלפונים שלו, ואל תתני לו שום מידע פרטית, כגון איפה שאת גרה או עובדת, ואם יש צורך לשנות את כתובת האימייל שלך, אז תשני - כי סכנה כרוכה בהמשך הקשר.

בברכה,

רב נחום