תפילה וברכות

מה הכי חשוב להגיד בתפילת שחרית?

  • י' אייר התשע"ה

שאלה

שלום מהם החלקים העיקריים והחשובים ביותר בתפילת שחרית. על אלו דברים אסור לוותר בשום אופן ועל אילו "ניתן" בהינתן לחץ או דוחק ומהירות. כמו כן, מה חשיבותם של קריאת סדר הקורבנות בהתחלה. הרי ידוע שזה לוקח מינימום 10 דקות רבע שעה. איפה מקומם בסדר החשיבות. תודה מראש

תשובה

לכבוד השואל,

אי אפשר לדלג על התפילות הבאות:

 ברכות השחר;

ברוך שאמר עד מלך מהולל בתשבחות,

אשרי, [ובשבת- מ"נשמת" והלאה,] ישתבח  - והלאה בלי דילוג עד שמונה עשרה;

כל השמונה עשרה.

אלו הדברים המחוייבים.

מתחילת ברוך שאמר עד אחר שמונה עשרה, אי אפשר להפסיק כלל;

מכאן ואילך אם יש לחץ מצד הזמן, אפשר לצאת ולחזור ולסיים אח"כ.

תחנון [נאמר בלי הנפילת אפיים במקום שאין ספר תורה - רק באמירה] (ביום שאומרים תחנון);

אשרי -למנצח- ובא לציון; בחשיבות גבוהה

שיר של יום;

פרשת הקטורת; עלינו.

בשאר פסוקי דזמרה יש להעדיף לפי הזמן: (על פי פסק הרמ"א והמשנה ברורה סימן נב)

1. הללו את ה' מן השמים עד לבני ישראל עם קרובו הללויה.

2. הללו אל בקדשו עד כל הנשמה תהלל יה.

3. כל שאר ההללויות.

4. "ויברך דויד" עד "לשם תפארתך".

5. הודו לה' קראו עד והוא רחום, וידלג עד והוא רחום שקודם אשרי.

6. שאר פסוקי דזמרה.

מצד עיקר הדין אפשר לדלג את סדר הקרבנות או להשלימם לאחר התפלה, אמנם בענין חשיבות אמירת הקרבנות בתוך סדר שלם של התפלה, ראה בלינק הבא:

http://www.ateret4u.com/online/f_01578.html

בברכה,

רב נחום