תפילה וברכות

מתי צריך לחזור ולברך על שתייה?

  • י' אייר התשע"ה

שאלה

בעבודה אני שמה בקבוק על השולחן ושותה כמה פעמים בשעה, האם כל פעם שאני שותה אני צריכה לברך מחדש? ואם לא אחרי כמה זמן ששתיתי אני צריכה לברך שוב? תודה

תשובה

שלום רב,

מספיק שתברכי פעם אחת על השתייה, ותכווני לפטור את כל מה שתשתי בהמשך היום, ואז את לא צריכה לחזור ולברך אם לא יצאת ממקום עבודתך, אולם אם יצאת ממקום עבודתך זה נחשב שינוי מקום, ויש לחזור ולברך.

מקורות: שו"ת יביע אומר חלק ו' (חלק אורח חיים סימן כז) ושו"ת יחוה דעת חלק ו' (סימן יא). וע"ע מה שהביא בזה בספר פסקי תשובות (סימן קפד אות יא).

בברכה,

הלל מאירס