אמונה

האם ניתן יהיה לחזור בתשובה לאחר ביאת המשיח?

  • ח' אייר התשע"ה

שאלה

בס''ד שלום רב ותודה. לפי הבנתי, כשיגיע משיח לא יהיה ניתן יותר לחזור בתשובה ולפשר את המעשים, אלא כל אחד על פי דרגתו שהיתה לפני ביאת משיח. האם הדבר נכון, ואם כן מה המקור?

תשובה

שלום וברכה

שלושה ימים לפני ביאת המשיח יבוא אליהו הנביא ויחזיר את כולם בתשובה, כמבואר בפסוק "הנה אנוכי שולח את אליהו הנביא לפני בוא יום ה' הגדול והנורא והשיב לב אבות על בנים ולב בנים על אבותם".

מי שבכל זאת לא יחזור בתשובה אז, יוכל לתקן את מעשיו אחר כך, אולם במידה פחותה. ראי http://www.hidabroot.org/he/question/26878

בהצלחה,