אמונה

כשיש חרדות, האם כדאי לשמוע דרשה על אחרית הימים?

  • ח' אייר התשע"ה

שאלה

שלום הרב. אני בחורה בת 22. מאז כיתה ד' יש לי פחד ענק מאחרית הימים, כל דבר אני מקשרת לזה... וכשהיתה מלחמה רבתי עם עצמי ועם האמונה שבועיים. שבועיים לא יצאתי מהבית, ושלושה ימים שלא אכלתי, ושהיה לי קר, וכאב הלב, דמעות שעומדות בגרון וכו'... אני באמת מנסה להילחם בפחד בעזרת האמונה, ואני באמת מנסה להכריח את עצמי לראות את הדרשות האלה כדי להוכיח לה' שגם אם אני פוחדת אני מאמינה... לצערי הפחד גדול עלי, הכאב בלב קיים כמעט כל הזמן... לטפל אין דרך... אני יודעת שהתרופה היחידה שלי זה אני בעצמי... ואני יודעת שאני מנסה מאוד לקיים את התורה והמצוות, ואני רואה ניסים גלויים כל יום. אבל בכל זאת אני לא מושלמת, ויש לי כאן נפילה ושם נפילה... אני חייבת לאמר, לפעמים הפחד מכניס אותי לבועה שקשה לי לתקשר עם ה', כי אני חושבת שהוא כועס עלי ולא רוצה לשמוע אותי, בגלל שאני לא מושלמת ושאני לא צדיקה, ויש נפילות קבועות, ויש כאלה שזו מלחמה, ולפעמים אני נכנעת וגם אחר כך אני מצטערת כי זו היתה שטות... וכן יש לי טעבות של איפור ולפעמים בגדים, ספרים חילונים וכו'... כי זה מכניס אותי למין עולם שהכל טוב... אם אני שומעת דרשה זה טוב לי, אבל כל הזמן זה כבר מכניס אותי להיסטריה וללחץ, כיוון שיש מה לתקן ויש עבודה רבה. אני כרגע הולכת לרב והוא עוזר לי ברוך ה' לטפל בזה... אבל אני רק רוצה לדעת מה הדין של הדבר הזה, האם אדם שמשתדל יש לו זכות לעולם הבא ומשיח.

תשובה

שלום וברכה

המתאמצת כמותך להגיע לעובדת ה' כראוי בוודאי תזכה לביאת משיח צדקינו מהרה בימינו ואין לה לחשוש העיקר הוא ההתאמצות של האדם לעשות רצון אביו שבשמיים ואין הקב"ה סופר הצלחות אלא השתדלות והתאמצות להצליח ובוודאי תהיי מהראשונים שיראו את פני מלך המשיח במהרה בימינו.