אמונה

חסידות סטאמר

  • ד' אייר התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב למדנו במגמת פילוסופיה יהודית בביתספר על הדעה של חסידות סטאמר למה הם אומרים שהיתה השואה וזה בקיצור הם אומרים משהוא כזה שבגמרא לוקחים את הפסוק הזה של"נשבעתי בכם בנות ירושליים בצבאות או באילות השדה" ואומרים אחר כך שאיזה רב גדול אמר באותה גמרא או מסכתא שכחתי מזה שהוא אומר שלוש נבואות נשבע ה' לישראל שלא יעלו ישראל בחומה ושלא ימרדו באומות העולם ושלא ישעבדו את העובדי עבודת כוכבים יותר מידי ואם הנבואות לא יופרו טוב ואם יופרו מוטב שה' יתיר את בשרנו כצבאות וכאיילות השדה ולכן הם אומרים משהוא כזה שהרעיון של הרצל להקמת מדינה יהודית היא הסיבה לשואה ובגלל הציונות וכו ומן הסתם הרבה דתיים באים נגד הרצל ומזכירים אתזה שהוא היה אנטישמי בראשית דרכו ושהוא היה "זבל" בעינייהם,על אף שהוא היה נראלי חוזה המדינה ועל אף שהוא הפסיק אם האנטשמיות שלו אחר כך ובתאכלס כשדתיים מדברים על הרצל ככה ובן אדם חילוני רואה אתזה הוא בטח יחשוב שהם כפויי טובה וכו' כבוד הרב יכול לבאר את הנושא?

תשובה

ראה את ההרצאה הבאה https://www.youtube.com/watch?v=DwCk2yjeNYA